De som har demonstrert mot kinesiske myndigheters strenge covid-regler, står i fare for å bli sporet opp og arrestert. – Vi sletter desperat meldingsloggen vår, forteller en som er innkalt til avhør.
i fastlands-Kina siden universitetsdemonstrasjonene som endte i massakren på Den himmelske freds plass i 1989.Også demonstranter som ikke ble pågrepet på stedet, risikerer nå å bli kalt inn til avhør,De har intervjuet flere demonstranter som forteller at de ut av det blå ble oppringt og bedt om å forklare hvor de var natt til mandag, da opptøyene var på sitt mest voldsomme.
– Kinesisk politi har svært stor erfaring med å slå ned demonstrasjoner og samle inn informasjon, forklarer Asia-forsker ved Prio, Stein Tønnesson til VG. – Det kinesiske politiet og kommunistregimet frykter er en ny aktivistisk generasjon som knytter både på tvers av land og regioner, utdyper eksperten.
De understreker også viktigheten av å «slå ned på kriminelle handlinger som forstyrrer ro og orden i henhold til loven, og at det er viktig å ivareta den generelle stabiliteten i samfunnet».Mandag var det oppfordringer i sosiale medier om å samles igjen til nye protester mot koronarestriksjonene og for politisk frihet, men utover kvelden var det likevel helt stille, uten at folk samlet seg.
Politibiler var også utplassert i store antall i et veikryss i Haidian-distriktet etter at det sirkulerte en plan i sosiale medier om å marsjere til Sitong-broen, der en enslig demonstrant i forrige måned hengte opp en plakat med fordømmelse av president Xi Jinping. Men mye tyder på at protestene reflekterer en langvarig og voksende frustrasjon over tiltakene myndighetene iverksetter for å bremse pandemien.
Canada Latest News, Canada Headlines
Similar News:You can also read news stories similar to this one that we have collected from other news sources.
Sjeldne protester i Kina skaper dilemma for Xi JinpingMange kinesere er lut lei etter snart tre år med koronanedstenginger. Nå må president Xi Jinping håndtere både protester og sterkt økende smitte samtidig.
Read more »
Knytter oljeprisfall til Kina: – Skaper bekymringer for konsumetMandag var oljeprisen nede i 80 dollar fatet, det laveste siden starten av januar. Blant årsakene er resesjonsfrykt og corona-nedstengninger og protester i Kina, ifølge DNB Markets.
Read more »
Kina vil ta i bruk nytt materiale for å gjøre fremtidens brikker mye raskereGrafén kan bli arvtakeren til silisium i databrikker. brikkemangel
Read more »
Russerne søker ly i Kina – yuan har blitt den nye dollarenPresident Vladimir Putin har lenge søkt å redusere Russlands avhengighet av dollaren. Kinesiske yuan er nå på full fart inn i russisk økonomi.
Read more »
Mot solid opptur på Oslo Børs etter Kina-spekulasjonerMeldinger om covid-briefing i Kina sender oljepris og asiatiske børser rett opp. Futures peker også mot opptur her i Norge.
Read more »